top of page
Sök

My life, my lesson

Jag var och såg en väldigt bra dokumentär. Den heter ”My life, my lesson”.  Filmen fokuserar på konsekvenserna för anhöriga till en våldsam missbrukare. De har filmat familjen, mamma, och hennes tre barn, under två års tid, i fokus på äldsta dottern Felicia, som hinner fylla 18 år i filmen. Felicias pappa är missbrukare och har vid upprepade tillfällen hotat och misshandlat Felicias mamma. Han blir sedermera dömd för detta. 


Det som slog mig var det fantastiska kärlek det fanns mellan dotter och pappa, trots alla dessa hot och den ständiga misshandel som Felicia fick uppleva. Felicia skickar långa hoppfulla sms till sin pappa om att han ska ta itu med sitt  missbruk och att barnen inte vill träffa deras pappa vid hans grav. När hon träffar honom på tingsrätten, där Felicia ska vittna mot honom, kramas de hårt och länge.Felicia finns även för sina två yngre syskon när deras sorg och även rädsla för sin pappa sätter in.Familjen tvingades under lång tid bo på ett skyddat boende.  Denna film har gett mig mycket eftertanke.


Ett av tio barn drabbas av våld i hemmet. Filmen borde kunna fungera bra som utbildningssyfte, men tror att det kan vara bra för andra i samma situation som Felicia att titta på den.Barn som har bevittnat våld som är ägnat att skada barnets trygghet och tillit i förhållande till en närstående person har rätt till brottskadeersättning. Läs mer på brottsoffermyndighetens hemsida. Felicia har även varit gäst hos Malou efter tio. Titta på klippet här.

Senaste inlägg

Visa alla

I mål om vårdnad, boende och umgänge är huvudregeln att vardera parten ska bära sin rättegångskostnad. En part kan dock förpliktas att helt eller delvis ersätta motparten dennes rättegångskostnad, om

I nästintill alla vårdnadstvister förekommer det påståenden om våld, missbruk och/eller missbruk. I vissa mål finns det objektiv bevisning i form av t ex domar. Det är svårt att svära sig fri från en

bottom of page