Sök

Mamma knivmördad på behandlingshem i Västerås

En kvinna mördades av pappan till hennes två barn, med 31 knivhugg mot hennes huvud och kropp. Attacken skedde på ett behandlingshem i Västerås. Behandlingshemmet ger behandling och boende åt familjer eller ensamma barn som är i utsatta situationer. I vissa fall handlar det om att barnet och föräldrarna har behov av ”ett omedelbart stöd eller skydd”

Hon avled av sina skador på sjukhus. Pappan till deras två gemensamma barn greps på plats av polis.


Ytterligare en person skadades vid knivöverfallet, men tillståndet kunde stabiliseras efter en operation.


I en privat mejlväxling på Facebook med sin mamma beskriver kvinnan hur hon tror att ex-sambon kommer att mörda henne utan förvarning.

”Men folk tror att jag överdriver”, skriver hon.


Hon berättar vidare att socialtjänsten är informerad om att ex-sambon är oberäknelig, farlig, särskilt nu när hans värld är i gungning; hans senaste relation har spruckit. Hon skriver:

”Han är inte typen som hotar innan. Han har haft vapen både hemma och undangömt på andra platser förut. Och när han inte längre har sin tjej, inga barn, misslyckats med skolan. Han har en sårad stolthet och ingenting att förlora.”


Barnen omhändertogs med stöd av LVU. Omhändertagandet, som skedde redan i anslutning till dådet, har prövats av såväl förvaltningsrätt som kammarrätt sedan barnens far – tillika den 31-årige man som åtalats för mord – överklagat omhändertagandet dit. Kammarrätten anser att det viktigaste är att barnen får en lugn och trygg tillvaro.


Pappan till de två barnen, dömdes till 18 års fängelse för mord och försök till mord. Han döms även att betala 315 000 kronor i skadestånd.


Ta kvinnors (och mäns) oro på allvar! Detta får absolut inte hända och absolut inte på en anordnad plats där barnen ska ha umgänge med den ena föräldern som ska förväntas vara en trygg plats.

Senaste inlägg

Visa alla

Hur ser processen ut i vårdnadsmål?

Jag ska nu ge en kortare genomgång för hur gången ser ut i vårdnadsmål. Jag brukar alltid börja med att kontakta motparten för att se om det går att hitta en frivillig lösning, kanske inte i alla dela

Vad betyder vårdnad?

Vårdnad innebär det juridiska ansvaret för barnet, dvs att fatta beslut som till exempel sjukvård, skolgång och pass. Har man gemensam vårdnad ska föräldrarna fatta dessa beslut gemensamt. Har man del

Huvudförhandling i vårdnadsmål

Jag ska nu förklara lite kort hur en huvudförhandling (rättegång) går till i vårdnadsmål. Innan huvudförhandling hålls i målet ska respektive part lämna in bevisuppgift, dvs meddela domstolen vilken b